Povabilo na izobraževanje ˝Pogoji priprave volne za trg˝

Lokalne akcijske skupine LAS s CILjem, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Notranjska in LAS Dolenjska in Bela Krajina so na 2. Javni razpis za podukrep 19.3., priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ki ga je razpisalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, prijavilo operacijo z naslovom Novi izzivi slovenske drobnice.  

LAS s CILjem bo v okviru projekta in sklopa aktivnosti Volna in njena trajnostna uporaba izvedel izobraževanje za rejce za izboljšanje kakovosti volne in pogojev priprave volne za trg.

Dohodek od nastrižene volne pri slovenskih ovčerejcih predstavlja zelo majhen delež od prihodka na kmetiji. V zadnjem času volna pridobiva uporabno vrednost, ta se najbolj uveljavlja pri rejcih z manjšim številom ovc, katerih je v Sloveniji največ. S pravilno vzrejo in s pravilnim ravnanjem ter postopkom pri striženju in primernim skladiščenjem si lahko zagotovimo dovolj kakovostno volno za uporabo in predelavo tudi od slovenskih pasem ovc.

V okviru izobraževanja ˝Pogoji priprave volne za trg˝ bo v okviru praktičnega in teoretičnega dela predstavljeno striženje ovc, sortiranje volne, ustrezni načini pakiranja volne in spregovorili bomo tudi o možnostih trženja volne.

Izobraževanje, ki je za udeležence brezplačno, bo potekalo v petek, 4. maja, s pričetkom ob 16.00 uri, na kmetiji v Gorenjih Novakih na Cerkljanskem, v sodelovanju z lokalnim strižcem in KGZ Nova Gorica.

Dodatne prijave in informacije se sprejemajo na e-mail naslov: info@icra.si ali na telefonski številki T: 05 37 43 912 ali M: 040 348 912.

Število mest na izobraževanju je omejeno. Prijave se sprejemajo do zasedbe prostih mest in najkasneje do srede, 3. maja do 13.00 ure.

Vabljeni!

LAS s CILjem