V soboto v Idriji uspela že 14. Kmečka tržnica.

V Idriji se je v soboto, 14. 10., odvijala že 14. Kmečka tržnica. Gre za jesensko prireditev, s katero organizatorji krepimo prepoznavnost in zavedanje o pomembnosti pridelave in porabe lokalne hrane in drugih produktov ter obenem opozarjamo na nove razvojne priložnosti našega lokalnega okolja. Mestni trg so oživile stojnice lokalnih ponudnikov sira in mlečnih izdelkov, kruha, potic in peciva, sadja in zelenjave, medu in čebeljih pridelkov, idrijskih žlikrofov, suhomesnatih in rokodelskih izdelkov, ki so združeni v skupino Kmečka tržnica.

Prvič so se na Kmečki tržnici predstavili kar štirje novi ponudniki: Irma Grošelj s.p. z idrijskimi žlikrofi, Kmetija V Ogenc z zelenjavo, Bojan Troha z medom in Kmetija Na Hmenic. V okviru projekta MED-O-VITA je Čebelarsko društvo Idrija skupaj z LAS s CILjem gostilo čebelarje iz LAS Mežiške doline, LAS loškega pogorja in LAG-a Istočna Istra. Obiskovalci tržnice so lahko kupili in okušali različne vrste medu, značilnega za okolje, iz katerega prihajajo čebelarji. Na prireditvi je bila v organizaciji Čebelarskega društva Idrija izvedena tudi delavnica vlivanja sveč v različne kalupe in izdelava sveč iz satnic ter delavnica slikanja na panjske končnice v organizaciji ZPM Idrija.

Organizatorji se skupaj s soorganizatorji in ponudniki zahvaljujemo za številčen obisk in opravljene nakupe. Hkrati vas vabimo na obisk Pokrite tržnice, ki je odprta dvakrat tedensko, vsako sredo in vsako soboto.

Kupujmo lokalno!