Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija vas vabi na delavnico

STRES – POGOSTI SPREMLJEVALEC PODJETNIKA

Podjetniško okolje je hitro spremenljivo in velikokrat nepredvidljivo, od podjetnikov pa se pričakuje hitro reagiranje na nove izzive. Vsakodnevno so izpostavljeni različnim obveznostim, sprejemanju pomembnih odločitev, skrbi o prihodnosti podjetja ter soočanju z različnimi ovirami. Od podjetnikov se običajno pričakuje, da sami rešujejo probleme, večina pa pri tem pozabi nase in se ne zavedajo posledic, ki jih stres pušča na njihovem zdravju.

Na delavnici boste izvedeli, kako preprečiti ali vsaj omiliti negativne posledice, ki jih pogosto prinaša podjetništvo kot način življenja.

Kdaj: torek, 24. 9. 2019 ob 17. uri

Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43, Idrija

 VSEBINA SEMINARJA:

•      Kaj je stres - definicija stresa, evolucijski pomen stresa, kateri sistemi se aktivirajo ko smo pod stresom (sindrom splošne prilagoditve)

Zdravstveni vidiki stresa - kdaj je stres negativen dejavnik / v osnovi je lahko pozitiven dejavnik,  zdravstvene posledice neobvladanega stresa, kako se stres kaze / znaki in simptomi, izgorelost, stres chart / stopnje

Kako se spopadati s stresom - farmakološki vidik, sprostitvene tehnike / dihanje s prepono, joga, mindfulness, poznavanje samega sebe / odmik od stresnega dejavnika

Praktični prikaz postopkov oživljanja (reanimacija)

 

Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi, ki se šteje za izvedbo aktivnosti na področju zagotavljanja Promocije zdravja na delovnem mestu. V skladu s 6. in 32. členom Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1; UL 43/11 mora delodajalec načrtovati in izvajati promocijo zdravja na delovnem mestu, zagotoviti potrebna sredstva in način spremljanja izvajanja le tega, kar pomeni, da izvaja določene aktivnosti in ukrepe, da se ohranja in krepi telesno in duševno zdravje delavcev. Delodajalec mora tudi v izjavi o varnosti z oceno tveganja načrtovati promocijo zdravja na delovnem mestu, kar določa 27. točka 76. člena tega zakona.

Predavatelj:

Matej Valentinčič, dr.med., specialist interne medicine, zaposlen v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer pokriva področje srčnega popuščanja.

Prijave in dodatne informacije: za udeležbo na predavanju je OBVEZNA predhodna prijava na e-mail tina.lisac@icra.si ali 040 315 335. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Seminar je za udeležence brezplačen. Število mest je OMEJENO.

 

Vljudno vabljeni!

VABILO