URBANI SPREHOD PO MESTNEM JEDRU V IDRIJI

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na dogodku Urbani sprehod po mestnem jedru v Idriji v okviru projekta Bhenefit, ki se ukvarja s celostnim upravljanjem historičnih urbanih območij. Z omenjenem dogodkom želimo spodbuditi aktivno vključevanje prebivalcev in drugih uporabnikov mestnega jedra v urejanje mestnega prostora.

Kraj in čas dogodka: 8. 10. 2019 ob 10:00 pred Golitom na Mestnem trgu.

Pot sprehoda: vodila nas bo po območju starega mestnega jedra (območje Mestnega trga, Ulice sv. Barbare in Trga sv. Ahacija).

Sodelujoči: na pot vabimo institucije, ki upravljajo s stavbno dediščino na tem območju, izvajalce storitev in upravljavce, tiste, ki v mestnem jedru bivajo, ustvarjajo, se družijo ali so kako drugače aktivni, kot tudi vse tiste, ki bdijo nad razvojem tega dela mesta ali se zanj še posebej zanimajo.

Organizator sprehoda: ICRA d.o.o. Idrija in Urbanistični inštitut RS (UIRS) v sodelovanju s Cvetom Kodrom.

Zaključek sprehoda: sprehod traja približno eno uro do uro in pol.

Izhodišča sprehoda: sprehod s pogovorom o kulturni dediščini v mestnem jedru in načinih, kako ljudje uporabljajo mesta. Na sprehodu se bomo spraševali o prilagojenosti historičnih objektov sodobnim rabam in potrebam, predvsem pa o dostopnosti objektov za ljudi s posebnimi potrebami in gibalno ovirane.

Prijave in informacije: e-mail: diana.golob-mrak@icra.si ali 05 934 03 91.

VABILO

Dogodek je organiziran v okviru projekta Bhenefit, ki je sofinanciran v okviru programa Interreg Central Europe, s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Vljudno vabljeni!

ICRA d.o.o. Idrija in UIRS