Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je skupaj s partnerji objavil razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2015. Razpis, ki bo potekal do 25. septembra, je objavljen že sedmič, z njim pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Na razpis za podjetja in zavode se kandidati prijavijo sami. Kandidate za posebna priznanja predlagajo drugi posamezniki, organizacije, ustanove, podjetja ipd., prav tako velja za posebno priznanje za novinarja, kamor se lahko novinarji prijavijo sami ali pa jih predlagajo druge pravne ali fizične osebe. Prijavnin za kandidate za posebna priznanja ni.

Rok za prijavo je 25. september 2015.

Nagrada Horus je namenjena zlasti pravnim osebam, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje poslovanje. Ob prijavi na razpis podjetja pridobijo vprašalnik, ki je orodje za analizo njihovega družbeno-odgovornega delovanja, nepristransko oceno zunanjih strokovnjakov, članstvo v Poslovnem klubu Horus ter možnost prejeti priznanje in nagrado Horus.

Mnogi dosedanji kandidati so si na ta način analizirali obstoječo in oblikovali prihodnjo strategijo družbene odgovornosti, ob tem pa pridobili še povečan ugled v javnosti, večje zadovoljstvo in inovativnost zaposlenih ter posledično povečano gospodarsko rast.

Dosedanji prejemniki priznanj in nagrad Horus iz preteklih let so sicer prejšnji četrtek ustanovili Poslovni klub Horus, ki združuje do zdaj prijavljene kandidate za nagrado Horus, omogoča izmenjavo znanja, izkušenj ter dobrih praks in tako povezuje slovenska družbeno odgovorna podjetja.

Razpis so 15. junija 2015 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavili:

  • IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,
  • SPIRIT Slovenija, javna agencija in
  • PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi

Dodatne informacije in prijave na tej povezavi.