GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE ORGANIZIARA BREZPLAČNO PODJETNIŠKO USPOSABLJANJE ZA VIŠJE IZOBRAŽENE BREZPOSELNE ŽENSKE 

V usposabljanje se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi pri zavodu za zaposlovanje in imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več). Znanje, ki ga bodo pridobile s poglobljenim podjetniškim usposabljanjem, jim bo pomagalo začeti in nadaljevati samostojno poslovno pot. 

Usposabljanje bo potekalo dva meseca na petih lokacijah po Sloveniji: Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem Mestu. Pričela so se že spomladanska usposabljanja za prvo skupino udeleženk, še vedno pa se lahko prijavite na jesenska usposabljanja. 

Usposabljanje je brezplačno. Udeleženke prejmejo dodatek za prevoz (povračilo potnih stroškov)in dodatek za aktivnosti. Usposabljanje, katerega izvajalec je Gospodarska zbornica Slovenije, financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Po uspešno opravljenem podjetniškem usposabljanju udeleženke prejmejo certifikat. Če izpolnjujejo še vse druge pogoje v programu spodbujanja ženskega podjetništva, lahko pridobijo subvencijo 5.000 EUR za samozaposlitev v novoustanovljenem poslovnem subjektu na območju Slovenije. 

Besedilo razpisa in več informacij se dobi na spletni strani Zbornice. 

Dodatne informacije, besedilo razpisov in razpisno dokumentacijo posameznega razpisa lahko dobite na VEM lokaciji Idrijsko-Cerkljansko, na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji, tel. št.:  37 43 911, e-naslov: mateja.bizjak@icra.si.