Spoštovani.

Ta teden Občina Idrija v sodelovanju z Idrija 2020 in Idrijsko-Cerkljansko razvojno agencijo organizira serijo dogodkov v praznih prostorih Mestnega trga 15 (Golijeva hiša) v Idriji.

Povod za to je projekt URBACT City Centre Doctor v okviru katerega bo v četrtek, 23. marca ob 16.00 potekala moderirana javna razprava na temo Kako oživiti idrijsko mestno središče?, ki bo osnova za akcijski načrt s konkretnimi ukrepi in časovnimi obvezami. Razprava bo potekala po metodi »Idea cafe«, s katero želimo dobiti čim več konkretnih predlogov za oživljanje praznih lokalov, javnih prostorov in povečanje obiskanosti mestnega središča. K sodelovanju vabimo najširšo javnost.

Projektu smo priključili še vrsto drugih dogodkov, ki bodo prostor za tri dni spremenili v mestno dnevno sobo s slovenskim oblikovalskim pohištvom, odlično kavo in domačimi pitami:

Četrtek, 23.3.

  • 16.00 - KAKO OŽIVITI IDRIJSKO MESTNO SREDIŠČE? (moderirana razprava po metodi 'Idea cafe')
  • 19.00 - G. SENDVIČAR: SAM SVOJ MOJSTER ALI MOJSTER OD SAMOTA (podjetniški večer o podjetniški poti Iztoka Levca v organizaciji Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije in iniciative Startap!)

Petek, 24.3.

  • 17.00 - AFTER-WORK: O IDRIJSKI ARHITEKTURI (soočimo mnenja o Idrijski arhitekturi z arhitektom Cvetom Kodrom)-
  • 19.00 - DRUŽABNE IGREZ GOLITAM (Igrajte novejše družabne igre; v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija)

Sobota, 25.3.

  • 9.00 – DELAVNICA SKICIRANJA – ZA VSE, TUDI ZA TEBE (v sodelovanju z ekipo Arhitekturnega nasveta, obvezne prijave, več v vabilu)

VABLJENI NA DRUŽENJE, BRANJE IN KLEPET Z VRHUNSKO CORONINI KAVO!

Tudi v času, ko ne bo dogodkov, v petek in soboto, med 9:00 in 21:00 uro.

VEČ INFORMACIJ NAJDETE V  VABILU.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

 

 

Projekt City Centre Doctor je sofinanciran v okviru programa URBACT III s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).