V četrtek, 22. junija 2017, med 10.00 in 17.00 uro, bo na Mestnem trgu v Idriji potekala Karavana študijskih krožkov 2017, ki jo letos v sodelovanju z Andragoškim centrom Republike Slovenije gostita Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija in Društvo klekljaric idrijske čipke kot izvajalki študijskih krožkov na Idrijsko Cerkljanskem. Več o organizatorjih Karavane na spletnih straneh www.icra.si in www.acs.si.

Karavana študijskih krožkov vsako leto gostuje v drugem slovenskem kraju. Namenjena je učenju z zgledom in poteka z izmenjavo praktičnih izkušenj krožkarjev. Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje odraslih, kjer učenje poteka na lastno pobudo in z lastnimi močmi, rezultati učenja in ustvarjalnosti pa prispevajo k razvoju domačih okolij. Delujejo po vsej Sloveniji, več o njih lahko izveste na spletni strani https://sk.acs.si.

Na Karavani bodo predstavljeni rezultati dela institucij in študijskih krožkov. Vsebine bodo zelo raznolike in zanimive, ker odražajo potrebe in zmožnosti udeležencev ter mentorja. Še posebej bo za obiskovalce zanimiv dopoldanski del dogajanja, ki bo med 10.30 in 14.00 uro potekal na mestnem trgu in bo ponujal vpogled v bralne krožke, ročna dela, krajevne dosežke v Žalcu, Sopoti pri Radečah, Litiji, Starem trgu pri Ložu, Ormožu in ostalih, skupno prek petnajstih krajih v obliki opisov, skečev, delavnic, stojnic in drugih oblik nastopa, ki se jih morajo domisliti krožkarji sami. Pridružite se nam lahko tudi na zaključku malo pred 17.00 uro. V primeru dežja bo program potekal v Modri dvorani. Finančno sta Karavano ŠK omogočila predvsem evropski projekt Sodelovanje za inovativni pristop k usposabljanju za trajnostno upravljanje z gozdom in Občina Idrija, prispevalo pa je tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Obiskovalce bomo domačini v popoldanskem času popeljali na ogled Idrije, jim predstavili tradicijo klekljanja, delovanje pokrite tržnice, preizkusili se bodo lahko v izdelavi idrijskih žlikrofov ter si ogledali botanični vrt ali rudnik.

Vljudno vabljeni!