Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija, kot zunanji sodelavec Biotehniške fakultete iz Ljubljane, Oddelka za krajinsko arhitekturo, sodeluje pri izvajanju pilotnih aktivnosti projekta INTESI, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V zadnjih letih se je odprlo in se še vedno odpira vse več velikih trgovskih centrov v mestnih središčih, hkrati pa se je zaprla večina manjših trgovin, pošt in bank na podeželju. Dostopnost se je tako občutno zmanjšala, kar pa najbolj vpliva na starejše, manj mobilno prebivalstvo. Dosegljivost storitev je tako postala močno povezana s prevozom, katerega mreža je na podeželju slabše razvita in potujočimi trgovinami, v kolikor obstajajo.

Storitve splošnega pomena zajemajo trgovine z vsakdanjimi dobrinami (živila, oblačila, tehnični pripomočki), banke, pošte, lekarne in podobno.

Na vas se obračamo s prošnjo za izpolnitev anketnega vprašalnika, saj bomo na ta način zbrali pomembne podatke o stanju in potrebah po storitvah splošnega pomena na območju Občin Idrija in Cerkno in lahko oblikovali predloge za izboljšavo stanja.

Anketa je dosegljiva na: https://www.1ka.si/a/135304

V primeru, da potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izpolnjevanju vprašalnika, nas kontaktirajte na eno od telefonskih števil 05/ 37 20 180 ali 051 627 410 ali nam pišite na  tina.lisac@icra.si.

V upanju, da se boste našemu povabilu odzvali, vas lepo pozdravljamo in se vam zahvaljujemo.