×

Pohod in odkrivanje dediščine - vabimo vas na ogled starih žgalnic v okolici Idrije

V soboto, 26. septembra ob 9. uri, se zberemo na Ahacijevem trgu, od koder se bomo podali na zanimivo pot, kjer bomo spoznali žganje rude na odprtih ognjiščih. Seznanili se bomo s potekom tovorjenja rude do dveh najbolj ohranjenih starih žgalnih mest v okolici Idrije in sicer na Pšenku in Frbejženih tratah.

V primeru slabega vremena dogodek odpade.

Pohod je organiziran v okviru projekta Odkrijmo žgalnice v sklopu dogodkov letošnjih dnevov živega srebra, Odsevi srebrnega časa.

V sklopu projekta Odkrijmo žgalnice so bila območja, kjer so v 16. in 17. stoletju žgali rudo, evidentirana in pregledana. Nove ugotovitve in dognanja bodo poslušalci lahko spoznali na predstavitvi, na kateri bodo sodelovali strokovnjaki z različnih področij. Na ogled bo tudi razstava o žgalnicah in prikaz retortnega ognjišča.

Več informacij v zgibanki: Odsevi srebrnega časa 2020

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija je partner v projektu Dediščina vojnega obdobja 20. stoletja, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za razvoj podeželja: Evropa financira v podeželje. 

Za vsebino je odgovorna Idrijsko–Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija. Organ upravljanja pristojen za izvajanje Programa za razvoj podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


torek, 22. september 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe