×

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na seji sveta regije v Cerknem

Župani severnoprimorskih občin in predstavniki regijskih razvojnih agencij smo se na včerajšnji seji sveta regije, ki je potekala v Cerknem, posvetili 4. razvojni osi, načrtom nadaljevanja razvoja kolesarskega omrežja v regiji in bohinjski progi. Seje se je udeležil tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec s sodelavci ter vodstvo Direkcije za infrastrukturo.

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija, koordinator za povezljivost regije, je pripravila gradivo glede stanja na 4. razvojni osi in predstavila stanje na projektu vzpostavitve državnega kolesarskega omrežja v Goriški razvojni regij.

Župani ter predstavniki ministrstva in direkcije za infrastrukturo so dosedanje medsebojno sodelovanje ocenili kot uspešno in tvorno, kar dokazujejo že izvedeni projekti na 4. razvojni osi, vrsta investicij pa še čaka. Zato je svet regije na predlog programskega sveta 4. razvojne osi sprejel niz sklepov in pozval Ministrstvo za infrastrukturo, da zagotovi ustrezno umestitev 4. razvojne osi v razvojne strateške izvedbene dokumente.

Minister Jernej Vrtovec je poudaril, da se njegovo ministrstvo zaveda pomena urejenih cestnih povezav za nadaljnji razvoj regije ter preprečevanje odseljevanja mladih. Kot je pojasnil minister, do sredstva za investicije na 4. razvojni osi, ki so vključena v nacionalni NRP že zagotovljena, zatika pa se pri dolgotrajnih postopkih in pridobivanju soglasij. Po njegovem mnenju bi bilo potrebno pospešiti pridobivanje različnih dovoljenj tudi za razvoj mreže kolesarskih povezav. 

sreda, 09. junij 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe