×

PAJTIČKA FEST - 2. Festival cerkljanskih potičk

Vabljeni na PAJTIČKA FEST  - 2. Festival cerkljanskih potičk

Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah (»pajtičkah«), ki se uvrščajo v izbor reprezentativnih jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije.

V terminu od 15. do 18. julija boste lahko na Cerkljanskem, na različnih lokacijah, pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili pajtičke različnih okusov, od tradicionalnih slanih, do pajtičk iz drugih lokalnih surovin in novih okusov.

Zainteresirani se boste lahko udeležili kulinarične delavnice peke pajtičk, ki bo potekala v soboto, 17. julija.

Vabljeni na letošnji drugi festival cerkljanskih potičk, ki bo z pajtička fest menijem popestril kulinarično ponudbo v času 26. festival Jazz Cerkno 2021.

Cilj skupnega snovanja nove kulinarične prireditve na Cerkljanskem, ki se bo letos v okviru izrednih razmer odvila drugič, je razvoj in dvig kvalitete kulinarične ponudbe na osnovi kulinarične dediščine kot tudi povezati ključne deležnike v lokalnem okolju ter povečati prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke.

 

Celoten program si lahko ogledate TUKAJ.

Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 4, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

torek, 06. julij 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe