×

Goriška regija je pridobila 9.705.363,96 eur EU sredstev iz naslova vzpostavitev kolesarskih poti.

V okviru Dogovora za razvoj regij (DRR) je SVRK izdal še 10 novih odločitev o podpori za operacije gradnje regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti (https://www.gov.si/novice/2021-09-17-67-potrjenih-projektov-gradnje-regionalnih-kolesarskih-povezav/)

Goriška regija je tako pridobila 9.705.363,96 eur EU sredstev iz naslova vzpostavitev kolesarskih poti, skupna vrednost projektov pa je 19.779.045,35 eur. Vlaganja oz. izgradnja kolesarskih poti se oz. se bodo izvajala v naslednjih občinah: Idrija, Ajdovščina, Tolmin, Bovec in Brda. Skupno bo vzpostavljenih skoraj 33 km kolesarskih povezav. 

Kar polovico odobrenih EU sredstev bo namenjenih za kolesarsko povezavo od Idrije do Spodnje Idrije. Hkrati z izgradnjo kolesarske steze,  se bo izvedla tudi rekonstrukcija ceste od Mokraške vasi do Spodnje Idrije. 

Druga investicija, ki jo vodi DRSI (Direkcija RS za investicije) pa bo zagotovila rekonstrukcijo ceste z vzpostavljeno kolesarsko stezo od TUŠa do Podroteje. Ta investicija je planirana iz državnih sredstev. 

S temi investicijami se uresničujejo dolgoletna prizadevanja Občine Idrija, da se vzpostavi varne kolesarske poti med somestjem Idrije in Spodnje Idrije. Hkrati pa daje tudi zagon za prizadevanja po pridobitvi soglasji za vzpostavitev kolesarske poti po levem bregu Idrijce od Spodnje Idrije naprej proti Želinu. 

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija sodeluje pri regijskih projektih vzpostavljanja kolesarskih poti kot koordinator projektov.

torek, 21. september 2021
Goriška regija je pridobila 9.705.363,96 eur EU sredstev iz naslova vzpostavitev kolesarskih poti.

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe