Na vsebino
×

Učenci OŠ Cerkno dosegli odlično 3. mesto na tekmovanju v podjetniških idejah mladih - POPRI

V torek 5. 4. 2022 so se učenci OŠ Cerkno Lin Čadež, Kristjan Šturm in Aljaž Škvarča ter njihova mentorica Tina Lisac udeležili nacionalnega tekmovanja POPRI v podjetniških idejah mladih. Prijavili so se z idejo Seed Loop. Na to tekmovanje se je prijavilo 340 mladih, ki so oddali 122 poslovnih načrtov. Naši mladi podjetniki so se najprej na regijskem predizboru uvrstili na nacionalno tekmovanje, kjer pa so na koncu dosegli odlično 3. mesto v svoji kategoriji.

Na državnem tekmovanju, ki se je odvijalo v Narodnem domu ter na gimnaziji v Novi Gorici, so svojo idejo predstavili v 5 minutni predstavitvi, v katero je bilo vloženo več kot 50 ur dela. Še več ur je bilo vloženega v razvoj prototipa, ideje in poslovnega načrta, kar se je na koncu obrestovalo.

Od 12 ekip v finalu nacionalnega tekmovanja v kategoriji osnovnošolci je ideja ekipe Seed Loop prepričala komisijo zaradi svoje avtentičnosti, inovativnosti in suverenega odgovarjanja na vprašanja, ki so jih zastavili, kar jih je privedlo do 3. nagrade v višini 700€ in točk za zoisovo štipendijo. Ideja s katero so prepričali komisijo je bila inteligentna greda Seed Loop, ki bo omogočila enostavno gojenje zelišč brez truda kjerkoli v vašem stanovanju. Vsi so zelo veseli za uspeh naših mladih podjetnikov. Na tej točki pa bi se naši podjetniki radi zahvalili Osnovni šoli Cerkno, mentorici Tini Lisac, staršem in vsem, ki jih podpirajo pri projektu.

Skupaj z mentorico in različnimi strokovnjaki bodo učenci v prihodnjih mesecih svojo idejo še naprej izboljševali.

Novico pripravili: ekipa Seed Loop

ponedeljek, 11. april 2022
Učenci OŠ Cerkno dosegli odlično 3. mesto na tekmovanju v podjetniških idejah mladih - POPRI

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe