Ob svetovnem dnevu zemlje dajmo prednost lokalni hrani
Lokalno pridelana hrana je mnogokrat tudi cenovno ugodnejša od dragega uvoza iz tujine, predvsem pa je pomembno, da je veliko bolj zdrava, manj obdelana s pesticidi in polna hranil, saj hitro pripotuje z njive do krožnika. Kadar želite pripraviti poceni in okusno kosilo, se po sestavine odpravite k vam najbližjemu kmetu in ga podprite.
Raje manj, a tisto kakovostno.
Kadar pripravljate poceni kosilo, bodite preudarni in raje izberite manj mesa, vendar naj bo tisto kakovostno. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj ste lahko v tem primeru še dodatno prepričani, da ste izbrali meso slovenskega porekla in višje kakovosti.
Na ta način lahko poskrbite za bogat okus hrane in hkrati telesu zagotovite vse, kar potrebuje.
Povezava do receptov za poceni kosilo: okusno in iz lokalnih sestavin.
Foto: Canva
