Na vsebino
×

Uvedba sistema za izposojo električnih koles v mestu Idrija


Projekt »Uvedba sistema za izposojo električnih koles v mestu Idrija«, ki bo občanom zagotovil kar 34 električnih mestnih koles, se nadaljuje. Dobavitelji koles so zaradi korona krize imeli nekaj težav z dobavo električnih motorjev, vendar je plan, da bodo kolesa na postajah vsaj v avgustu. 

So pa v tem času izvajalci pripravili tudi predlog oz. sistem izposoje koles. Ker so to mestna kolesa in v prvi vrsti namenjena zmanjševanju motornega prometa in boljši dostopnosti za prebivalce, smo prav vsi povabljeni, da te storitve koristimo. Kot je predvideno se bomo lahko »včlanili«, podpisali pogodbo in ob plačilu letne članarine dobili kartico, ki jo bomo uporabljali za izposojo koles. Vse to bomo lahko uredili na TIC-u, v Nebes-ih. Izposoja bo omejena na določeno število ur brezplačne izposoje v posameznem tednu. Za brezhibnost koles bo poskrbel kolesarski servis, za pravilno uporabo in skrbnost pri ravnanju s kolesi, pa bomo odgovorni vsi uporabniki. 

Poleg skrbnosti pri ravnanju s kolesi pa bomo v prvih mesecih uvajanja sistema potrebovali tudi nekoliko potrpljenja, saj se zna zgoditi, da včasih ne bo vse tako idealno kot smo si zamislili.  


Lokacije kolesarnic/polnilnic so na naslednjih lokacijah:

- na parkirišču  v Barbarah,

- pri stadionu, 

- v bližini občinske stavbe, 

- v bližini doma upokojencev ,

- na Marofu (pri Eurospinu). 


Sledite našim objavam, da ne zamudite prve vožnje z BE CIKL-om.

Ukrep se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostna naložba št. 4.4: Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada

https://www.eu-skladi.si/ 


ICRA je bila vključena pri prijavi projekta na razpis ter pri promociji in poročanju o rezultatih projekta.

torek, 23. junij 2020
Uvedba sistema za izposojo električnih koles  v mestu Idrija

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe