Na vsebino
×

Srečanje podjetniškega podpornega okolja Goriške regije

V sredo, 10.11., se je v Mestni dnevni sobi Pr' Golitu odvilo Srečanje podjetniškega podpornega okolja Goriške regije. 

Zvrstilo se je kar nekaj deležnikov podpornega okolja iz različnih podpornih institucij. Prisotne je pozdravila ga. Tina Lisac iz podjetja Creatico d.o.o., ki je srečanje tudi povezovala. Po ogledu predstavitvenega filma SPOT Goriške je dobila besedo ga. Jerica Vidmar iz Javne agencije SPIRIT Slovenija, ki je predstavila nekaj novosti na področju koordinacije SPOT svetovanja. Aktualne programe na področju aktivne politike zaposlovanja nam je približala Mojca Kušnjerek iz območne izpostave Zavoda za zaposlovanje Nova Gorica.

Ker se je na področju prenove registrov zgodilo kar nekaj novosti, se je povabilu odzvala ga. Vesna Dominko iz Novogoriške izpostave AJPES-a. Ključne gradnike uspešnega start-up ekosistema  in sam Primorski tehnološki park je predstavil g. Mitja Mikuž, ki nam je z zanimivo prezentacijo približal svet podjetniškega mentoriranja in poti uspešnih start-up podjetij.

Aktualne novosti FURS in predloge zakonodajnih sprememb na področju obdavčevanja, kot tudi novi REK-o obrazec sta predstavili mag Mojca Lazar Komar- vodja sektorja za davke Finančne uprave Republike Slovenije in gospa Iris Jarc Šinigoj – finančni kontrolor višji svetovalec v Sektorju za davke – Finančne uprave RS Nova Gorica.

Sledila je zelo aktivna okrogla miza, kjer so predstavniki podpornih institucij, SPOT svetovalci, OOZ Idrija, OOZ Nova Gorica, OOZ Ajdovščina in OOZ Tolmin ter ostali obiskovalci, izmenjevali mnenja in videnja perečih problematik in nanizali kar nekaj dobrih predlogov k poenostavitvi postopkov na določenih področjih.

Dogodek te vrste je pomemben za razvoj in podporo podjetništva v lokalnem okolju, ki je nujen del gospodarstva idrijske in cerkljanske občine.

petek, 11. november 2022
Srečanje podjetniškega podpornega okolja Goriške regije

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe