Na vsebino
×

Toplina lesa in volne

4. Razstava lesenih in volnenih izdelkov

22. 7.–27. 8. 2023, Cerkljanski muzej, Bevkova 12, Cerkno

V okviru četrtega Festivala lesa in rokodelstva LARFA ART CERKNO 2023 smo s strani ICRA d.o.o. Idrija pripravili že četrto razstavo s predstavitvijo lokalnih izdelkov.

Letos smo lesu dodali nov naravni material – volno. Na razstavi svoje izdelke razstavljajo lokalni podjetniki lesarji in rokodelke, članice rokodelske sekcije Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno.

Med njimi so KENDALES d.o.o. (Dolenje Novake), LESGAL d.o.o. (Sovodenj), Selak d.o.o. in Danilo Selak (Planina pri Cerknem), MASIVA Matej Makuc s.p. (Reka pri Cerknem), Anton Kavčič s.p. (Police), Mizarstvo Damijan Vončina (Gorenja Kanomlja).

Notranjo opremo iz lesa letos lepo dopolnjujejo izdelki iz volne, ki so jih izdelale Metka Prezelj (Ravne pri Cerknem), Tatjana Prezelj Kene (Cerkno), Mira Mlakar (Cerkno), Mira Mlakar (Sovodenj), Alenka Rupnik (Idrija), Sonja Mlakar (Idrija), Marta Simnovčič (Idrija), Tina Zadnik (Idrija), Darja Lampret (Tolmin), Darinka Bašič (Tolmin). Zasnovo predlogov za nekaj novih izdelkov iz volne je podal Jože Carli s.p., univ. industrijski oblikovalec iz Idrije.

Jože Carli je poskrbel tudi za postavitev razstave, ki bo v Cerkljanskem muzeju na ogled vse do nedelje, 27. avgusta (vse dni, razen ponedeljka). Ogled razstave je brezplačen. 

Razstava že četrtič dokazuje, da imamo v okolju izjemne mojstre, mizarje in rokodelce, ki vrhunsko opravljajo svoje delo. Mi pa njihove rezultate z veseljem postavimo na ogled.

Pripravo razstave v okviru dogodka LARFA ART Cerkno 2023 podpira Občina Cerkno.

Tudi letos je razstava vredna ogleda.  Lepo vabljeni v Cerkljanski muzej.

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija

ponedeljek, 31. julij 2023
Toplina lesa in volne

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe