Tradicionalni slovenski zajtrk - »Kruh za zajtrk – super dan!«
Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Tradicionalni slovenski zajtrk tako obeležujemo že 13. leto.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit. Poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.
Pridružite se Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku tako, da na primer za malico v službi ali doma uživate lokalno pridelano hrano, da podprete lokalne pridelovalce in čebelarje. Pet glavnih živil Tradicionalnega slovenskega zajtrka vključuje kruh, maslo, med, mleko in jabolka ali drugo lokalno sadje.
Podprimo lokalne ponudnike in kupujmo lokalno!
Lokalne ponudnike najdete tudi na Pokriti tržnici v Idriji in na Tržnici Cerkno.
