Na vsebino
×

Vabilo na delavnico priprave kompostnega kupa po biodinamični metodi

V okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano vas vabimo na brezplačno delavnico priprave kompostnega kupa po biodinamični metodi na biodinamični kmetiji Guerila, ki jo organizira Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje AJDA Goriška.

Delavnica bo potekala v torek, 5. decembra na biodinamični kmetiji Guerila, na Planini 111, Ajdovščina.

Osnova biološko-dinamičnega kmetijstva je uporaba komposta, pripravljenega s posebnimi kompostnimi preparati. Uporaba nekompostiranih organskih gnojil, kot je hlevski gnoj, prinaša na rastline glivične bolezni in škodljivce. Kompostni preparati posredujejo gnoju sposobnost, da zemljo oživlja, rastlinsko rast pa spodbuja tako, da se rastline zdravo razvijajo in omogočajo pridelavo kakovostne hrane.

Na delavnici bo predstavljena priprava kompostnega kupa, pomen kompostnih preparatov in praktične izkušnje ob uporabi tako pridelanega komposta v kmetijstvu.

Delavnica je brezplačna.

Zaradi omejenega števila udeležencev so obvezne prijave na: ajda.goriska@gmail.com

Več informacij in navodila za prijavo so tudi na https://trznicanaborjacu.si/delavnica-priprave-kompostnega-kupa-po-biodinamicni-metodi/

VABILO

Aktivnost se izvaja v okviru operacije sodelovanja LAS »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, ki jo sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru programa razvoja podeželja 2014 – 2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.3.  Organ upravljanja pristojen za izvajane programa razvoja podeželja 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren LAS Vipavska dolina.   četrtek, 30. november 2023
Vabilo na delavnico priprave kompostnega kupa po biodinamični metodi

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe