Na vsebino
×

Razpisan literarni natečaj o pajtičkah

Po izvedbi kulinaričnega dogodka Pajtička fest – prvega festivala cerkljanskih potičk ICRA d.o.o. Idrija v teh dneh v okviru projekta Dobimo se na tržnici 3 razpisuje tudi literarni natečaj na temo kulinarične dediščine Cerkljanske. 

Če so v treh dneh cerkljanske gospodinje in gostinci napekli, obiskovalci pa nakupili in okusili več kot 100 kilogramov pajtičk, ki so ena od sedmih reprezentativnih jedi Idrijsko-Cerkljanske gastronomske regij, so sedaj jedi posvetimo še literarni natečaj Ko zadišijo pajtičke. Ta je odprt vse do 23. avgusta. V njem lahko sodelujoči razmišljate o pajtičkah, prvem spominu nanje, kdaj in kako so dopolnile jedi na mizi, so bile sooblikovalke vsakdanje ali praznične mize … 

Prispevki so lahko zapisani v prozi ali poeziji in naj ne presegajo 1.000 besed. Izbiro podnaslova, teme in literarne zvrsti (spis, pesem, pismo …), organizator prepušča izbiri posameznika. Prispevke, ki jih bo ocenila strokovna komisija, sprejemamo po navadni ali elektronski pošti. Rezultat natečaja bo znan 26. avgusta, komisija pa bo najboljše tri prispevke iz posamezne kategorije tudi nagradila. 

Literarni natečaj najdete TUKAJ.

FOTO na desni: LTO Laufar Cerkno


ponedeljek, 03. avgust 2020
Razpisan literarni natečaj o pajtičkah

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe